Vízimentés

2022.07.09. 13:28

Gyerekekkel a fedélzeten hibásodott meg egy vitorlás a viharos szélben

A viharos szélben hibásodott meg egy vitorlás a Balatonon péntek délután. A vízirendőrök segítettek a bajba jutott utasoknak.

Sonline

A balatonfüredi vízirendőrök július 8-án délután, a másodfokú viharjelzés során a város előtti vízterületen járőröztek, amikor egy meghibásodott motor miatt mozgásképtelenné vált vitorlás utasai a segítségüket kérték. A viharos szélben nem tudtak volna biztonságban partra jutni, ezért az egység a mentést késedelem nélkül megkezdte, és a hajót - fedélzetén két bajba jutott gyermekkel és három felnőttel együtt - épségben a balatonfüredi kikötőbe vontatta.

Vízen vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat. Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

 

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Címkék#Balaton
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában