Ügyészség

2022.07.06. 08:57

Ököllel verte volt párjának az apját

A bántalmazást követő másnap lett rosszul a sértett, az életveszélyes állapot elmaradása a véletlenen múlt

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki ok nélkül verte meg korábbi élettársa édesapját.

A vádirat lényege szerint a vádlott – a volt párjával közös, anyjával és annak szüleivel lakó - kisgyermekét látogatta meg 2021 augusztusában a Nagyatádhoz közeli faluban.

A ház udvarán tartózkodó férfi a látogatás végén - előzmény nélkül - szidalmazni kezdte a nagyot halló, idős sértettet, aki a vádlott közelében, a teraszon pihent. A sértett azonban nem értette, hogy mit mondott neki az unokája apja, ezért odament hozzá. Az indulatos terhelt ekkor ököllel többször fejen ütötte az idős férfit, majd a földre lökte, ahol fejénél meg is rúgta, végül az utcán parkoló kocsijába ült és elhajtott. A sértett másnap fájlalta fejét, szédült, nehezen kapott levegőt, ezért hozzátartozói kórházba vitték. Az idős férfi a vádlott bántalmazása következtében nyolc napon túl, hat-nyolc hét alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett, mivel koponyáján vérömleny alakult ki, valamint keményagyhártyájánál is vérgyülem képződött. Az életveszélyes állapot elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető. Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

A fényképet a nagyatádi rendőrök készítették a bántalmazás helyszínén.

 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában