Helyi kék hírek

2022.08.15. 11:01

Gomba helyett agancsot gyűjtöttek az erdőn

A Marcali Járási Ügyészség vagyon elleni bűncselekmények miatt emelt vádat három férfi ellen, akik közül ketten megtalálták és ellopták az agancsot az erdőből, míg társuk a trófeát megvásárolta annak ellenére, hogy tisztában volt az agancs eredetével.

K.G.

A vádlottak közül egy testvérpár 2021 novemberében gombászni ment a Marcali környékén lévő lakóhelyükhöz közeli erdőbe, ahol egy ismeretlen okból elhullott, a helyi vadásztársaság tulajdonában lévő gímszarvas bikát találtak. A férfiak az állat 300 ezer forint értékű trófeáját levágták és otthonukba vitték, hogy később eladják. A testvérek rövid időn belül találtak vevőt, akinek elmondták, hogy az agancs lopásból származik, de a férfi így is megvásárolta 100 ezer forintért a trófeát. Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a testvérekkel szemben elzárást, illetve pénzbüntetést, míg a vevővel szemben felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott a közelgő tárgyalásra.

 
Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában