Fotók!

2022.08.06. 11:47

Menekülés közben felborult és kigyulladt egy migránsokkal teli autó

Egy indiai állampolgár hat illegális migránst akart Nyugat-Európába szállítani szombat hajnalban. Menekülés közben azonban Enyingnél felborult autójával, ami kiégett.

Sonline

Szombat hajnalban ellenőrizni akartak egy autót a rendőrök Polgárdinál, ám a sofőr megállás nélkül elhajtott, majd Balatonendréd térségében egy erdős területen felborult a jármű és kigyulladt. Az autót egy indiai férfi vezette, rajta kívül az utastérben hat, magukat iraki, pakisztáni és afgán állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. A baleset következtében több személy is könnyebb sérüléseket szenvedett, akiket kórházba szállítottak. Az utasok személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét sem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

A járművezetőt a Somogyi Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói és vizsgálói embercsempészés megalapozott gyanúja hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett kezdeményezték letartóztatását.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában