Közös erővel fogták el

2022.08.02. 10:54

Német turista buktatta le az utcai tolvajt Siófokon

A Siófoki Járási Ügyészség kifosztás miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a budapesti férfit, aki Siófokon elvette egy padon alvó férfi értékeit, de a sértett barátai közbeléptek.

K.G.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A korábban rablás miatt elítélt férfi és élettársa 2022 július elején szórakozni érkeztek Budapestről Siófokra. A késő éjszakai órákban leültek egy padra, melynek a másik oldalán egy férfi aludt, majd a vádlott hirtelen megfordulva a védekezésre képtelen állapotban lévő sértett övtáskájából kivette a mobiltelefonját és kulcscsomóját, majd odébb állt. 

Az esetre felfigyelt egy német turista és a látottakat elmondta az alvó sértett visszaérkező barátainak is, akik követni kezdték a vádlottat. Miután a férfi ezt észrevette, a sértett értékeit eldobta, és megpróbált a tömegben elvegyülve elmenekülni, viszont a sértett barátai feltartóztatták, és értesítették a rendőröket. A siófoki nyomozók ezután őrizetbe vették a férfit, majd az ügyészség indítványára a bíróság a letartóztatását is elrendelte. 

A Siófoki Járásbíróság a gyorsított eljárásban megtartott tárgyaláson találta bűnösnek a különös visszaesőnek minősülő férfit, akit 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosbításért, míg a védelem enyhítésért fellebbezett, emiatt a vádlott letartóztatásban várja a másodfokú eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában