Illegális migráció

2022.08.21. 09:52

Román embercsempészt fogtak el Berzencén

Az államalapítás ünnepén sem pihentek a déli határnál szolgálatot teljesítő magyar rendőrök, akik ezúttal Berzencén fogtak el egy embercsempészt.

Forrás: police.hu

A Berzencei Közúti Határátkelőhelyen szombaton hajnali négy óra előtt nem sokkal kilépésre jelentkezett egy román férfi egy személyautó vezetőjeként. 

A jármű átvizsgálása során a rendőrök észrevették, hogy az autó hátsó ülésén, takaróval letakarva két, magát pakisztáninak valló férfi bújt meg.  

A rendőrség azt közölte:  az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Csak augusztus 20-án a magyar rendőrök összesen 615 határsértőt tartóztattak fel és 206 esetben megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépést.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában