Viharos napok

2022.08.25. 10:55

Vitorlásról mentették meg a két nőt

Megint akcióban voltak a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai, tegnap két embert mentettek ki a Balatoból.

Forrás: police.hu

Fotó: "Sander Koning"

A vízirendőrök szerdán 17 órakor a Csopak előtti vízterületen, a parttól több száz méterre észlelték, hogy a megélénkült szélben - másodfokú viharjelzés idején - két sodródó SUP-ról kértek segítséget. Az egyenruhások a helyszínre siettek, ahol a két nő a rendőröknek elmondta, hogy segítség nélkül már nem tudtak volna önerejükből visszajutni a szárazföldre, ezért mindkettőjüket partra vitték.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszakban tapasztalt viharos, változékony időjárás nagyban kihat mindenki szervezetére, de főleg az idősebbekére. Ezért a vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen nagyon gyorsan kialakulhat egy veszélyhelyzet.

Kiemelték: elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor már tilos fürödni, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni. Arra kérnek mindenkit, hogy legyen elővigyázatos, hogy megelőzze a bajt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában