Akció

2022.10.26. 11:43

Csaknem háromszáz autóst ellenőriztek a rendőrök Siófoknál

Összehangolt akciót és finn módszeres ellenőrzést tartott a rendőrség Siófokon és vonzáskörzetében, harmincöt szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.

K.G.

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei Siófok és vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték. Az egyenruhások nem csak civil autókkal, hanem drónnal is figyelték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel szondáztattak. 

Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a megfelelően előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul. Az akció ideje alatt a járőrök 283 gépjárművezetőt ellenőriztek, de csak egyetlenegy sofőrnél merült fel az ittasság gyanúja. 

A rendőröknek mindamellett tilos jelzésen áthaladás, biztonsági öv hiánya, szabálytalan előzés, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használat, illetve záróvonal figyelmen kívül hagyása miatt összesen 35 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést három civil gépkocsi, három járőrautó és egy drón segítette. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában