Videóval

2022.10.07. 14:53

Letartoztatták a rendőri intézkedést ellenző párt

Az egész országot bejárta az a videó, amelyen az látható, hogy egy rendőrjárőr szeptember 24-én este Balatonszemesen próbált meg igazoltatni egy autót vezető férfit és a vele utazó nőt.

K.G.

Többszöri felszólításra sem voltak hajlandóak igazolni a személyazonosságukat, majd egy az internetről letöltött okmányt mutattak be. A férfi azt hangoztatta, hogy a rendőrök nem közfeladatot látnak el, hanem egy cég alkalmazottai. Annak az összeesküvés elméletnek volt a híve ugyanis, hogy Magyarország nem más, mint egy a New Yorki-tőzsdén bejegyzett cég. A történteket végig rögzítette a kamerájával, miközben ellenállt a rendőrségi intézkedésnek. A férfi és utasa csuklóján végül bilincs kattant, ekkor hosszan kiáltozott, mert hogy úgy érezte, hogy levágják a kezét. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság jogszerűnek és szakszerűnek ítélte a rendőri intézkedést, és hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt feljelentést tett a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen. Az ügyészség javaslatára pénteken a Kaposvári Járásbíróságon kétórás meghallgatás után egy hónapra elrendelték a férfi és a nő előzetes letartóztatását. A bíróság ezt azzal indokolta, hogy okkal feltételezhető, hogy enélkül kivonnák magukat az eljárás alól, hiszen a személyazonosságukat sem voltak hajlandók igazolni a rendőröknek.    

Címkék#Somogy
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában