Fejszétől a nyílászáróig

2022.10.18. 08:49

Még az ajtót is vitték volna a kábelbarát tolvajok

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Kadarkúton és Kaposváron fosztogatott a vád szerint az a három férfi, akik ellen a Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal és nemesfémre elkövetett lopás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat. 

A bűncselekményekben vezető szerepet vállaló, többszörösen büntetett előéletű férfi és hasonló előélettel rendelkező társa 2021 októberében Kadarkút környékén csaptak le, ahol két családi ház melléképületét is kifosztották: az egyik helyen jelentős mennyiségű villamossági kábelt és szerszámot, míg a másik garázsból - többek között - értékes hasító fejszét zsákmányoltak.

 

Az idősebb vádlott ezután egy másik társával szövetkezett, akivel egy használaton kívüli üzemi épületbe törtek be azzal a céllal, hogy onnan szigetelt fém ajtókat lopjanak el. A közel 400 ezer forintot érő ajtókat ki is bontották a falból, de a telephely tulajdonosa megzavarta őket, ezért a lopott dolgokat hátra hagyva elmenekültek a helyszínről.

 

A kaposvári rendőrök idén februárban fogták el az idősebb férfit, aki azóta is letartóztatásban van, míg társa más ügyben tölti jogerős szabadságvesztését.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a két, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyházbüntetés, míg harmadik, szabadlábon lévő társuk esetében börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

A fényképeket a nyomozó hatóság a helyszíni szemlék során készítette. 

 

Címkék#tolvaj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában