Vízirendőrök

2022.11.09. 14:19

A vízirendőrök télen-nyáron dolgoznak a Balatonon

A strandszezon már véget ért, de hazánk legnagyobb taván egész évben dolgoznak a vízirendőrök.

Fotó: Vízirendőrök

A balatoni vízirendőrök 2022. november 8-án a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. halőri csoportjával közösen tartottak horgászati és hajózási célú ellenőrzést a teljes vízfelületen. Tíz vízirendőr és nyolc halőr a vízen négy hajóval, a szárazföldön pedig négy gépjárművel párhuzamosan pásztázta a tavat, elsősorban a csónakhasználati szabályok betartását vizsgálva. Az akció során az egyenruhások 65 csónakot és kishajót, valamint közel 70 horgászt ellenőriztek. Kiemelt szabálysértést, vagy súlyos horgászati szabályszegést nem tártak fel, a hajózási szabályok megsértése kapcsán pedig mindössze 10 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzés végén a Balatonfüredi hajóegység a sötétben egy motorhibás kisgéphajó segélykérő fényjelzéseit észlelte. A rendőrök a parttól mintegy 2500 méterre veszteglő járművet vontára vették, és vezetőjével együtt az alsóőrsi kikötőben helyezték biztonságba. Ezzel a mentéssel a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársainak éves mentési száma 191 esetben 350 főre emelkedett.

A vízirendészet hajós ellenőrző tevékenysége egészen a jeges időszak kezdetéig, általában december közepéig tart, azt követően gépjárművekkel, a parti sávban folytatódik tovább a vízterület figyelemmel kísérése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában