Rövidpórázon

2022.11.15. 10:34

Agresszív kutyák okoznak riadalmat Kaposváron

Gyermekeik és saját további biztonságuk érdekében fordultak szerkesztőségünkhöz a kaposvári Fonyódi utca környékén lakók.

K. G.

Azt állítják, hogy évtizedek óta összetartó közösségben, biztonságos környéken laknak, ám az utcába nemrég egy új lakó költözött két agresszív kutyával. Az ebek a hátsó kerítésen rendszeresen átjárnak a szomszédokhoz, múlt héten a negyedik idegen udvarig jutottak el így. Oda bejutva veszélyeztették az ottlakókat, legalább egy alkalommal sérülést is okoztak. 

Előfordult, hogy a Fonyódi utcára szabadultak ki a kutyák, ahol csak az mentette meg az arra járót, hogy a szemben lakó szomszéd az udvarán tartózkodott, és beengedte magához az ebek elől menekülő hölgyet. Az ottélők úgy tudják, hogy a kihívott állatorvost szintén megharapták a kutyák. A szomszédok kihívták a rendőrséget, a gyepmestert, de a hatóságok videós és fényképes bizonyítékot kértek a saját udvarában megtámadott lakótól. Egy másik alkalommal ismét bejutottak egy udvarba a kutyák, az ott élők ki sem mertek jönni a házból. 

A rendőrség és a gyepmester újra intézkedett, a kutyákat megpróbálták befogni, de azok egy ásott lyukon keresztül végül visszamentek a saját udvarukba, és a tulajdonos nem volt együttműködő. Az utca környékén élők elmondták: féltik a gyermekeik épségét, és azt szeretnék, ha mielőbb érdemi előrelépés történne az ügyben. Lapunknak a városházán azt mondták: az eset kivizsgálása után azonnal válaszolnak.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában