Megelőzték a tragédiát

2022.11.23. 10:55

Életet mentettek a siófoki rendőrök, a sínről húztak le egy férfit

Mindössze fél percen múlt, hogy nem lett nagyobb baj Siófokon. Egy hajléktalan férfi feküdt a sínek közelében, ám a helyszínre siető két járőr még időben húzta le a töltésről, mielőtt a vonat odaért volna.

Góz Lilla

Fotó: Zsaru Magazin/Francz Ilona

Egy telefonos bejelentés érkezett a közelmúltban a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központjába, hogy egy magatehetetlen férfi fekszik a sínek mellett Siófokon, a Baross-híd közelében. Két, szolgálatban lévő siófoki járőr a jelzés után azonnal a vasútvonal híd melletti részére sietett. 

– Este hat óra körül kimentünk az állomásra – mondta el Kertész Richárd őrmester, körzeti megbízott, aki Kertész Kristóf őrmester, járőrvezetővel látott el közös szolgálatot az említett időpontban. – Egymás után jöttek a vonatok, amikor észrevettük a töltésen fekvő, akkor még ismeretlen személyt. Azonnal elkezdtünk rohanni felé, és kiabáltunk neki, hogy azonnal pattanjon fel, mert jön a vonat. 
Amikor közelebb értünk, észleltük, hogy a városban ismert hajléktalanról van szó, de a kiablásra nem kelt fel, le kellett húznunk a sínek mellől. – Megragadtuk mindkét karját, és egy biztonságosabb helyre, egy padra ültettük – mondta el Kertész Richárd. – Fél perc múlva már jött is egy vonat. Az ittas férfi nem sérült meg, néhány perc múlva magához tért, ekkor vízzel kínáltuk. Azt mondta, nem akart öngyilkos lenni, csak sok alkoholt fogyasztott, ezért feküdt le pihenni a sínek mellé – tette hozzá az őrmester. 

Kertész Richárd megjegyezte: Siófokon egy helyi rendelet szerint a közterületeken tilos alkoholt fogyasztani. 
– A sínek közelében fekvő hajléktalan férfival szemben a korábbi órákban már intézkedtem, mert közterületen alkoholt fogyasztott – mondta. 

Kertész Richárd az idén nyár végén a szabadnapján is bizonyította, hogy munkája a hivatása. Egy körözött férfit állított elő, aki több helyen betörte az intézkedő rendőr orrát, ennek ellenére sem hagyta elfutni a bűnözőt. Később kiderült a férfiról, hogy már korábban is körözték, sőt egész bűnlajstroma van már. A somogyi őrmestert nemrégiben Töreki Sándor bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes elismerésben részesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában