Light Friday

2022.11.04. 19:00

Muszáj látszani, az életünk múlthat rajta

Fényvisszaverős mellényt és hátizsákot kaphattak azok, akik jól kitöltötték a KRESZ-totót pénteken délelőtt a nagypiacon. A rendőrök a Light Friday akció keretében a téli közlekedés veszélyeire hívták fel a figyelmet.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Barna Csilla két gyermekével érkezett a rend­őrök standjához pénteken. Tollat ragadott és azonnal kitöltötte a KRESZ-totót. – A legalapvetőbb közlekedési szabályokat kérdezték, például a sebességhatárokat, a biztonsági öv használatát – mondta el az édesanya, aki a jó feleletért láthatósági mellényt kapott, gyermekei csokit, matricát és tornazsákot vihettek haza. – Örülök ennek az akciónak, hiszen én is tizenévesen vizsgáztam és jó volt a tudásomat felfrissíteni. 

Egyszerűek voltak a kérdések és még ajándékot is kaptunk érte – mondta el Nyéki Györgyi. – A kampánynak fontos üzenete van, hiszen a sötétben nagyon sokszor nem lehet látni a gyalogosokat és hamar megtörténik a baj. Minden évben ellenőriztetjük a gépkocsink fényszóróit és hamarosan a nyári gumit télire cseréljük – tette hozzá. 

Fotók: Lang Róbert

A somogyi rendőrök reggel hét órától délig várták az érdeklődőket a nagypiacon felállított standjuknál. – A Látni és látszani kampány keretében országszerte Light Friday napot hirdettünk, szeretnénk felhívni a figyelmet a láthatóság fontosságára – mondta el Vácz Edit, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály helyettes vezetője. – Az őszi-téli időszakban jelentősen romlanak a látási viszonyok és erre fel kell készülniük a közlekedőknek. – Azt tapasztaljuk, hogy a gépjárművek műszaki állapotára jobban figyelnek az emberek, mint magukra, sötétben sötét ruhában közlekedni rendkívül veszélyes. 

 

A kampány keretében december negyedikéig Somogyban a Sió Plázában és a kaposvári Tesco áruházban található optikai üzletben van lehetőség ingyenes szemvizsgálatra. Kettő siófoki, három kaposvári és egy balatonkeresztúri műhelyben pedig térítésmentesen átvizsgálják a gépjárműveket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában