Börtön járt az ittas sofőrnek

2022.11.24. 15:51

Részegen kocsit lopott és ment is vele két kört

Hat évig nem vezethet kocsit az ítélet szerint a zádori férfi.

Illusztráció.

Fotó: Paul Biryukov

A Barcsi Járásbíróság 2 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, 3 év közügyektől eltiltásra, valamint 6 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy 22 éves zádori férfit jármű önkényes elvételének bűntette, járművezetés ittas állapotban vétsége és eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntette miatt. A bíróság elrendelte továbbá a Szigetvári Járásbíróság által korábban kiszabott 2 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását.

A megállapított tényállás szerint a terhelt szeptember 28-án a hajnali órákban Darányban ittas állapotban beült egy számára idegen személygépkocsiba, azt a benne hagyott indítókulccsal elindította, majd Darány területén vezette. Vele szemben közúti ellenőrzés során a Barcsi Rendőrkapitányság járőrei alkoholszondás ellenőrzést végeztek, majd a rendőrkapitányságra előállították és megállapították, hogy súlyos fokban ittas. Az intézkedést követően a vádlott tovább folytatta az italozást, majd ismét az autóba ült, és Kastélyosdombó területén egy fém hulladékgyűjtőnek hajtott.

A terheltet korábban a Szigetvári Járásbíróság a közúti járművezetéstől eltiltotta.

Az ítéletet a vádlott, védője, és az ügyész is tudomásul vette, így az 2022. november 22-én jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában