Lopás

2022.11.25. 08:44

Teli pénztárcával jött haza a bevásárlásból Szántódon

Becsületes megtaláló helyett tolvajjá vált az a férfi, aki egy balatoni bevásárlóközpontban megtalálta és magához vette egy másik vevő pénztárcáját.

K.G.

Idén szeptemberben a 40 éves férfi egy szántódi áruházba érkezve meglátta, hogy a sértett korábban a kijárathoz közeli pulton hagyta a készpénzét, a bankkártyáját és az igazolványait tartalmazó pénztárcát. A pulthoz lépve előbb a testével takarta el a bukszát a többi vásárló és a kamerák elől, majd azt egy alkalmas pillanatban felkapva távozott az üzletből. Az áruházban felszerelt biztonsági kamerák felvételei alapján azonban a siófoki rendőrök alig néhány óra elteltével azonosították és elfogták a férfit, akinél a lopott pénztárcát a benne lévő értékekkel együtt megtalálták, így a sértett kára teljes egészében megtérült. A Siófoki Járásbíróság a napokban megtartott tárgyaláson a váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat, és őt egy évre próbára bocsátotta. A kihirdetett ítéletet az ügyészség és a védelem is tudomásul vette, így nyomban jogerőre emelkedett.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában