Állattartás

2022.11.18. 10:44

Tetemes bírságot kapott a harapós kutyák gazdája Kaposváron

Olvasóink levele nyomán számoltunk be arról, hogy a Fonyódi utcában több udvarba is bejutottak támadó kedvű kutyák, és emiatt az ott élők a gyermekeik és saját épségüket érzik veszélyben.

Kovács Gábor

Többen arról panaszkodtak, hogy meg is harapták őket az ebek. Az önkormányzat intézkedett a történtek után, és az ügyben hatósági eljárás is indult, melynek végeredményeképpen a kutyák gazdája kiemelten magas bírságot kapott, felelte kérdésünkre Mágó Armand, a kaposvári önkormányzat sajtóreferense. Hozzátette, hogy az ebtartót ezen felül kötelezték, hogy a kerítését javítsa meg, és az állatai ne tudjanak kiszökni. Ezt nemrégiben az illetékesek ellenőrizték is. Amennyiben a probléma továbbra is fennáll, úgy újabb büntetésre számíthat a kutyák gazdája. Kaposváron minden állattartó köteles felelősséget vállalni a kedvencéért, aki ezt nem teszi, vagy nem megfelelő módon, a szűkebb és tágabb környezetét is zavarva tart állatot, azzal szemben eljárás indul. 

A városban több kutyafuttató is épült, hogy a gazdik és kedvenceik jól érezzék magukat. Az önkormányzatnál örülnek annak, ha egy család úgy dönt, hogy házi kedvencet tart, ugyanakkor elvárják, hogy a közösséget ezzel ne zavarja, veszélyeztesse. Éppen ezért tartanak ebrazziákat is, és bíznak benne, hogy egyre többen lesznek azok, akik valóban felelősen nevelik állataikat.

Borítóképünk illusztráció!
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában