Baleset

2022.12.06. 09:47

A zebrán gázolta el a gyalogost a figyelmetlen sofőr

A Kaposvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat egy hatvanas éveiben járó, kaposvári férfi ellen, aki figyelmetlenségből elütötte az előtte zebrán, szabályosan áthaladó gyalogost.

K. G.

Az autóvezető 2022 februárjában a nappali órákban Kaposváron, a Zselici úton a Berzsenyi úti felüljáró felől az Iszák utca irányába közlekedett személygépkocsijával. A megengedett sebességgel haladt az útszakaszon, de a kijelölt gyalogátkelőhelyet figyelmetlenül közelítette meg, és nem vette észre az előtte a megfelelő körültekintés után szabályosan áthaladó gyalogost, akit elgázolt. A súlyos kimenetelű balesetben a sértett összetett mellkas-, medence- és lábszársérülést szenvedett, maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyult. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában