Fotók

2022.12.02. 16:18

Ingyenes vizsgálattal segítik a biztonságos téli közlekedést

Ingyenes látásvizsgálat, térítésmentes gépjármű-ellenőrzés is várja vasárnapig a somogyiakat. A három napon át tartó Látni és látszani kampány keretében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei kormányhivatal közlekedésfelügyelete átvizsgálja az autók fényszóróit, gumiabroncsait és fékberendezéseit.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Pénteken elsőként gördült be a közlekedésfelügyelet vizsgáló helyére Tipszics András. Autójának lámpáit, fékberendezését és abroncsait ellenőrizték. – A tél előtt mindig átvizsgáltatom a kocsimat, szerencsére mindent rendben találtak – mondta el a gépjármű tulajdonosa. Amint kigurult már érkezett is a következő autó. 

– Fontosnak tartottuk, hogy a Somogy Megyei Baleset-megelőzési Bizottság megkeresésére csatlakozzunk a Látni és látszani kampányhoz – mondta el Bebics János, megyei kormányhivatal közlekedési osztály vezetője. – Azt tapasztaljuk, az elmúlt években az autók műszaki állapota jelentősen javult, de a megváltozott útviszonyoknak meg kell felelni és komolyan fel kell készülni erre – emelte ki Bebics János. 

Fotók: Lang Róbert

Vácz Edit, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály helyettes vezetője elmondta: október közepétől a kampányban arra hívják fel a figyelmet, hogy a megváltozott út-és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek. A rendőrök Kresz totóval is készültek és ajándékba láthatósági felszereléseket kaptak az autósok.  

–  Javasoljuk a kerékpárosoknak, a gyalogosoknak a láthatósági mellény viselését ne csak lakott területen kívül tegyék és a járművezetők nagyobb követési távolságot tartsanak – emelte ki Vácz Edit. A rendőri ellenőrzésekor kiemelt figyelmet fordítanak a fényszórók, gumiabroncsok átvizsgálására. 

 

– Nem a büntetés a cél, hanem a figyelemfelhívás, mindenki vigyázzon magára és közlekedő társaira – tette hozzá az osztályvezető-helyettes. 

Somogy megyében a Sió Plázában és a Kaposvári Tesco áruházban található optikai üzletekben van lehetőség ingyenes szemvizsgálatra. Kettő siófoki, három kaposvári és egy balatonkeresztúri műhelyben is átvizsgálják a járműveket térintésmentesen december 4-éig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában