Ellenőrzés

2022.12.08. 17:30

Razzián vadásztak a piás sofőrökre Kaposváron

A sofőröket finn módszerrel ellenőrizték csütörtökön délelőtt a Pécsi utcában, s valamennyi járművezetőt megszondáztatták. Három járőrpár dolgozott a helyszínen, nagyjából 300 autóst állítottak le, s Fonyódon, Siófokon, Marcaliban, Nagyatádon és Barcson is közúti vizsgálatot tartottak.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– A rendőrök  nyugodtan szondáztassanak, aki betartja a szabályokat, annak nincs félnivalója – hangsúlyozta Csordás János az ellenőrzés után. – Negyvenöt  éve vezetek és majdnem mindennap egy csomó szabálytalan sofőrrel találkozom. Van, aki a belvárosban száguldozik, mások a záróvonalat lépik át vagy akkor hajtanak át a kereszteződésen, amikor piros a lámpa. S idegesítő, hogy egyre többen nem használják az indexet: lustaságból vagy figyelmetlenségből, de nem jeleznek,  s ez balesetveszélyes. Na, épp ezért is hasznos a közlekedési ellenőrzés. Időben szólt a rendőrség, rengetegen tudhatták, hogy a héten akciót tartanak Somogyban is. 

 

A rendőrök a Pécsi utcában állították le a járműveket. Egymás után sorakoztak az autók és az áruszállítók, s a kamionosok sem úszták meg a vizsgálatot. A gyorsaságra mindenesetre nem lehetett panasz, három járőrpár dolgozott a helyszínen. A cukorgyár előtti szakaszra folyamatosan érkeztek a járművek, az egyik sofőr, Horváth András azt mondta: mindent rendben találtak nála. Finn módszerrel már korábban is vizsgálták, s mivel a szonda akkor sem jelzett, így bármilyen további ellenőrzés nélkül tovább hajthatott. 

Megyénkben december 6-tól 10-ig zajlik a fokozott rendőrségi ellenőrzés, alapvetően azokat akarják kiszűrni, akik  ittas vagy bódult állapotban ülnek a volán mögé. Az akció végeredménye a jövő hét elején várható. Batta Zsolt, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta:  csütörtökön Kaposváron, Siófokon, Fonyódon, Marcaliban, Nagyatádon továbbá Barcson is volt ellenőrzés. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában