Jogerős döntés

2022.12.08. 08:59

Részegen rámolta ki a műhelyt a betörő

Egy jól felszerelt műhelyből lopott szerszámokat és egy motorkerékpárt, egy férfi akit most gyorsított eljárásban ítéltek el.

K.G.

A 40 éves férfi 2022 szeptemberének végén ittasan jelent meg egy ismerőse tabi házánál, majd a műhelyhez ment. A helyismerettel rendelkező betörő a melléképületbe könnyen bejutott, mert az ajtó nem volt bezárva. Több nagyobb értékű, autószereléshez szükséges szerszámot lopott a tároló helyiségből, így kisebb gépeket, laptopot, töltőt, végül egy másfél millió forint értékű motort is eltolt. A részegsége miatt azonban a lopott járművet útközben hátrahagyta. A siófoki rendőrök egy csavarhúzó készlet kivételével valamennyi elvitt tárgyat megtaláltak nála, így a kár jórészt megtérült. A Siófoki Járásbíróság az ügyészségi indítvánnyal egyezően a férfit egy év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. A döntés jogerős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában