Sorozatbetörő rács mögött

2023.01.16. 08:53

Betörésből élt egy hajléktalan férfi, aki Siófokon több ingatlant meglátogatott

Betörésből tartotta fenn magát az a férfi, aki a Dunántúlon portyázott és tavaly nyáron Siófokon tört be több ingatlanba. Most a Siófoki Járási Ügyészség vádat emelt a férfival szemben.

Sonline

Fotó: rawf8

A Siófoki Járási Ügyészség kifosztás és más vagyon elleni bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki besurranásos lopásokból tartotta fenn magát. A vád szerint a hajléktalan vádlott több dunántúli településen található ingatlan feltörését követően, 2022 júliusában érkezett Siófokra.

A férfi pár nap alatt három nyaralóban is látogatást tett és elsősorban könnyen értékesíthető kisebb műszaki cikkeket, elektromos cigarettákat, ékszert és pénztárcákat vitt el. A vádlottat a harmadik ingatlannál még az sem tartotta vissza, hogy a sértett bent aludt családjával a szobában. A férfi siófoki tartózkodása során öt személyt károsított meg közel 500 ezer forint összegben, azonban a nyomozó hatóság tagjai hamar kézre kerítették az elkövetőt és a lopott dolgok nagy részét is megtalálták.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában az eljárás során mindvégig letartóztatásban lévő férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában