Családi ügy

2023.01.10. 08:23

Gyermekeit küldte a zsákmányért a tolvaj anya

Egy idős embert rabolhatott ki a család még 2021. októberében, a Siófoki Járási Ügyészség lopás vétsége, és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a nő ellen.

Illusztráció

Fotó: Real Window Creative

A vád szerint a harmincas éveiben járó nő 2021 októberében 13 és 16 éves gyermekével együtt, lopási szándékkal indult az idős sértett házához, majd a kerítésen átmászva közösen osontak be az egyik szobába, ahol élelmiszereket és dohányt pakoltak a magukkal vitt szatyrokba. Miután az egyik szatyrot már átdobták a kerítésen, az nő az utcáról várta meg, amíg gyermekei a másik két csomagért is visszamentek, végül távoztak a helyszínről.  

 

A sértett feljelentését követően a nyomozók rövid időn belül azonosították az elkövetőket, akik közül azonban a 13 éves fiú – életkorára tekintettel – nem büntethető, idősebb lány testvérével szemben pedig az ügyészség az eljárás feltételes ügyészi felfüggesztéséről rendelkezett. Édesanyjuknak ugyanakkor a lopáson túlmenően a kiskorú gyermekei erkölcsi fejlődésének veszélyeztetése miatt is felelnie kell.  

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A felhasznált fényképet a nyomozó hatóság a szemle során készítette.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában