Bűnlajtstrom

2023.01.25. 08:40

Balaton parti nevelőotthonban tanulták ki a bűnözés csínját-bínját

A két fiú és a leány minden bűnt elkövettek, amit csak lehetett. Loptak, garázdálkodtak, zsaroltak és fenyegettek. Nehéz lesz belőlük jó embert nevelni...

Sonline

2158259463

Fotós: Egoitz Bengoetxea

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a két fiúval és egy lánnyal szemben, akik több bűncselekményt követtek el egy Somogy vármegyei gyermekotthonban a nevelőik és a társaik sérelmére.

A vád lényege szerint a bűnügyi felügyelet alatt álló fiú 2022 januárjában megtalálta az egyik nevelő pénztárcáját az intézet előtti parkolóban, de ahelyett, hogy visszaadta volna, eltulajdonította a tárcában lévő közel 100.000 forint készpénzt. 

A terhelt és fiú társa 2022 júniusában az egyik kisebb nevelt gyermeket erőszakkal kivezették a nappaliból, majd a megfélemlített sértettet a fürdő előtt letérdepeltették és imádkozásra kényszerítették. Ezzel a vádlottak még nem fejezték be a sértett megszégyenítését, hanem a fürdőbe húzták és a csempék számolására szólították fel, miközben a mosdóból nem engedték ki. Ezt akadályozta meg az egyik férfi nevelő, akit még aznap délután a közbeavatkozása miatt irodájában az idősebb fiú vádlott többször megütött. 

A vádban szereplő lány társaival az otthon élelmiszer raktárából - aminek kulcsát a nevelői iroda ajtajának berúgásával szerezték meg - édességeket tulajdonított el társaival. A vádlott továbbá az egyik női nevelőt becsületében megsértette, amikor napraforgó héjjal köpte le, valamint ezt követően bántalmazással fenyegette meg, amit csak azért nem tudott véghez vinni, mert a sértett egy irodába zárkózott a lány elől.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában mindhárom fiatalkorúval szemben javítóintézet alkalmazására tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában