Tűz

2023.03.09. 11:58

A téli tüzelő nagy része megsemmisült Kadarkúton

A kazánházban tárolt tűzifa gyulladt meg csütörtökre virradó éjjel Kadarkúton, a Nagy utcában.

MW

A kiérkező helyi önkormányzati tűzoltók áramtalanították az épületet, elzárták a gázt, majd egy vízsugárral eloltották a még izzó részeket. A tűz nem terjedt tovább a lakóházra. Az eset során senki sem sérült meg. A kazán nem üzemelt, így a tüzet vélelmezetten zárlat okozta.

A lakástüzek között az elektromos eredetűek az előkelő második helyet foglalják el, közölte a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Pedig ha a hálózat működőképességét szakember rendszeresen ellenőrzi, megelőzhetőek lennének a károk. Az ilyen típusú tüzek általában két módon keletkezhetnek:

  • az elektromos áram által működtetett berendezés meghibásodik, 
  • ilyenkor a belsejében rendellenes hőképződés indul, és ez okozza a tüzet; 
  • vagy a villamos hálózat hibája miatt alakul ki tűz, hiszen a régi építésű házaknál nem a mai kor terheléséhez tervezték az elektromos hálózatot. 

A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy figyeljünk a jelekre! Az elektromos hálózat korszerűtlenségére utalhat, ha többször pislákol a lámpa vagy a szikráznak a konnektorok.  

Fotó: Kadarkút ÖTP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában