Családon belüli erőszak

2023.03.30. 08:10

Hajánál cibálta agyi infarktuson átesett párját egy "férfi"

Védekezésre képtelen személy ellen elkövetett könnyű testi sértés miatt emelt vádat az ügyészség azzal a férfival szemben, aki durván bántalmazta az agyi infarktuson átesett párját.

Sonline

Fotó: Shutterstock

A vádlott 13 éve élt élettársi kapcsolatban a nővel, akinek 2021 májusában maradandó egészségkárosodása keletkezett, ezért felső végtagjait nem tudta megfelelően használni és bottal, illetve kerekesszékkel tudott közlekedni. A férfi 2021 decemberében közös otthonukban szóváltásba került a sértettel, akit dühében a hajánál fogva a földre rántott, majd métereken át húzta ugyancsak a hajánál cibálva. A vádlott végül többször öklével, valamint egy fém seprűnyéllel is ütlegelte a védekezésre képtelen sértettet. A sértett a bántalmazása ellenére megbocsátott a vádlottnak. Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta a férfival szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában