Rendőrkézen

2023.03.28. 10:12

Hurokkal lopott szarvastehenet a dél-somogyi orvvadász

A Nagyatádi Járási Ügyészség orvvadászat bűntette és lopás vétségének kísérlete miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a hatvanas éveiben járó dél-somogyi férfival szemben, aki a lakóhelye közelében egy általa kihelyezett hurokkal ejtett el egy értékesebb vadat.

Sonline

A vádirat lényege szerint a férfi 2023 januárjában kiment a lakóhelye melletti külterületen található erdőrészletbe, ahol a vadak vonulási útvonala mellé öt, acélhuzalból készített hurkot helyezett ki több fára azért, hogy azzal vadakat ejtsen el.

A vádlott néhány nappal később ellenőrizte a hurkokat, és a patak partoldalán lévő vadváltó résznél az egyik hurokban egy akkorra már elpusztult gímszarvastehenet talált. A férfi ezután a 200 ezer forint élővad értékű gímszarvastehenet a magával vitt eszközökkel kizsigerelte és feldarabolta, azonban a húsok elvitelét a helyszínre kiérkező rendőrök meghiúsították.

A rendőrök a húst, a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket, és a többi hurkot is lefoglalták, illetőleg a húst a sértett képviselőjének kiadták.

A Nagyatádi Járási Ügyészség ezt követően a bűncselekmények elkövetését beismerő férfit gyorsított eljárásban a Nagyatádi Járási Ügyészség állította. A bíróság a vádlottat a váddal egyezően mondta ki bűnösnek a terhére rótt bűncselekményekben, és ezért őt 1 év 8 hónap szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette.

Az elkövetéshez használt húrokról a fényképet a Nagyatádi Rendőrkapitányság készítette a helyszíni szemle során.

 

Címkék#orvvadász

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában