Csalás

2023.03.27. 08:13

Nyugdíjastól lopott bankkártyával vásárolt be magának egy nő a balatoni térségben

A Kaposvári Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó nővel szemben, aki a jogosulatlanul megszerzett bankkártyával néhány nap alatt közel 3 millió forintott költött el.

Sonline

387276601

Fotó: SFIO CRACHO

A nő rendszeresen megjelent a vele kapcsolatot nem kereső, idős, német állampolgárságú sértett balatonszemesi házában, és igyekezett a férfival baráti kapcsolatot kialakítani. Egy idő után a sértett bizalmába fogadta a vádlottat, aki ezt kihasználva az egyik látogatása alkalmával megszerezte a férfi bankkártyáját, és az ahhoz tartozó Pin-kódot is. A vádlott a bankkártyát jogosulatlanul felhasználva alig három nap alatt 2,8 millió forintot költött el a sértett bankszámlájáról, melynek során közel fél millió forintot fizetett egy barkácsáruházban, 400.000,-Ft-ot meghaladó összegért vásárolt műszaki cikkeket, illetve 50.000,-Ft-ot költött dohányárura és 150.000,-Ft-ot ékszerekre. A sértett – mivel nem volt szüksége rá – csak napokkal később vette észre a bankkártya eltűnését, de miután rájött a bűncselekményre, a számlavezető osztrák pénzintézetnél azonnal letiltatta azt. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és a sértett kárának megtérítésére tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában