Figyelmetlenség

2023.03.24. 09:49

Pénzbüntetés és eltiltás járhat a kadarkúti biciklis elütéséért

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség azzal a nővel szemben, aki figyelmetlensége miatt okozott súlyos sérüléseket egy kerékpárosnak.

Sonline

A vád szerint a harmincas éveiben járó nő 2022 júliusában Kadarkúton vezette az autóját, amikor egy útkereszteződéshez érve, az „Állj, elsőbbségadás kötelező!” tábla ellenére nem állt meg, hanem – mivel nem észlelte a neki jobbról érkező biciklist – alacsony sebességgel behaladt az útkereszteződésbe. A szabályosan közlekedő kerékpáros a balesetet elkerülni már nem tudta, ezért előbb a személygépkocsi jobb oldalának ütközött, majd a földre esett. 

Az ütközés észlelve a vádlott a helyszínen megállt és segítséget nyújtott a sértett számára, aki a baleset során súlyos, csonttöréssel járó sérülést szenvedett el.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában