Piperecikkeket loptak

2023.03.08. 08:07

Siófokon és környékén fosztogatott az öttagú női tolvajbanda

Több mint másfél millió forint értékű holmit loptak azok a nők, akiket a Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopással és más vagyon elleni bűncselekményekkel vádol.

Sonline

Forrás: Ügyészség


A vád szerint az öt nő – egyikük fiatalkorú – különböző felállásokban 2021 augusztusa és 2022 októbere között összesen tizenkét sértettet károsítottak meg Siófokon és környékén. 

A terheltek az egyik drogériai termékeket forgalmazó cég boltjaiból több mint másfél millió forint értékű dolgokat – jobbára drágább parfümöket – loptak el. A vádlottak azonban élelmiszerüzletekből, ajándékboltokból, benzinkútról is tulajdonítottak el árukat, de volt olyan eset, amikor egy szoláriumban a recepciós figyelmét elterelve akarták elvinni a sértett pénztárcáját.

A tolvajok a termékeket a táskáikba és a ruházatukba rejtették az áruvédelmi eszközök eltávolítását követően, azonban az esetek egy részében nem jártak sikerrel, mivel az üzletek dolgozói felfigyeltek gyanús viselkedésükre.

A lopásokban vezető szerepet játszó nőt 2022 októberében le is tartóztatták, mert tartani kellett attól, hogy újabb vagyon elleni bűncselekményeket fog elkövetni.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést, míg társaival szemben végrehajtandó, illetve felfüggesztett börtönbüntetéseket, továbbá közérdekű munka büntetést indítványozott.

A videófelvételt az egyik sértetti üzlet biztonsági kamerája rögzítette a bűncselekményről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában