Orvvadászat

2023.03.10. 08:18

Talált egy puskát, elvitte vadászni a kőröshegyi férfi

A Siófoki Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, orvvadászat, valamint lopás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki az illegálisan tartott puskájával, engedély nélkül vadászott Kőröshegy környékén, egy alkalommal pedig az elejtett vadat is magával vitte.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: OUTDOOR_MEDIA

A vád szerint a negyvenes éveiben járó férfi tavaly nyáron plédbe és zsákba csomagolva egy lőfegyvert, a hozzá tartozó hangtompítót, illetve 32 darab lőszert talált a kőröshegyi munkahelyének közelében található folyó partján. A talált tárgyakat hazavitte, bár fegyvertartási engedéllyel nem rendelkezett.

A következő hónapokban az engedéllyel nem rendelkező vádlott a hangtompítóval - aminek használata a hatályos törvények szerint tiltott vadászati eszköznek számít - felszerelt puskával több alkalommal kiment a szomszédos erdőbe vadászni. Tavaly decemberben szerencséje volt és egy szarvasborjút elejtett, melynek húsát elszállította. A károsult vadásztársaság feljelentése alapján azonban a siófoki nyomozók rövid időn belül azonosították és őrizetbe vették az orvvadászt, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

Talált puskával ment vadat lopni.
Forrás: Ügyészség

A Siófoki Járásbíróság a 2023. február 23-án megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek az azóta is letartóztatásban lévő vádlottat, és vele szemben halmazati büntetésül 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést, illetve pénzbüntetést szabott ki. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítés végett jelentettek be fellebbezést, így a döntés még nem jogerős.

A felhasznált fényképet a nyomozó hatóság a vádlott lakóhelyén végzett kutatás során készítette. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában