Kiadták az izraeli gyújtogatót, újrakezdődhet a tárgyalása

Kiadta hazánknak Izrael azt a 33 éves férfit, akit azért ítéltek el, mert a kaposvári a Csokonai utcában felgyújtott egy lakást, és féltékenységből megölte az egyetemista barátnőjét és annak édesanyját 2018 őszén.

Kovács Gábor

A bűncselekmény után a fiatal férfi elhagyta Magyarországot, miközben egyre erősebbé vált a gyanú, hogy köze volt a kettős tűzhalálhoz. A Somogy Vármegyei Főügyészség 2020 decemberében a távollétében vádat emelt ellene emberölés és közveszély okozása miatt. A somogyi rendőrség kérésére a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda célkörözési főosztálya nemzetközi együttműködés keretében felvette a kapcsolatot az izraeli rendőrséggel. Ennek eredményeként nemzetközi elfogatóparancs alapján elfogták Izraelben a vádlottat, majd kezdeményezték a kiadatását. 

A kiadatás azonban elhúzódott, miközben a Kaposvári Törvényszéken folyt a tárgyalás, tanúkat és szakértőket hallgattak meg. Végül 2021-ben a bíróság a vádlottat távollétében életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte több emberen elkövetett emberölés miatt azzal, hogy legkorábban 40 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra. A közveszélyokozás vádja alól viszont felmentették, mert a szakértők szerint minimális volt az esélye annak, hogy a tűz továbbterjed a beton társasházban. A gyilkosságok ügyében azonban az eljárás végére egyértelművé vált a vádlott bűnössége, indokolta az ítéletet a bíró.   

Ám váratlan fordulatot hozott az ügy, és a palesztin származású, izraeli állampolgárságú férfit nemrég valóban kiadták Magyarországnak. 

A megérkeztével azonban újra kell kezdeni az eljárást a Kaposvári Törvényszéken, ismertetni vele az eddig tárgyalásokon született jegyzőkönyveket. Így elhúzódó új tárgyalássorozatnak néznek elébe, amely hamarosan megkezdődhet.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában