Brutális gyilkosság

2023.04.03. 07:46

Kóros elmeállapota miatt nem büntethető a szuloki apagyilkos

Nem emelt vádat az ügyészség a szuloki apagyilkos fiú ellen, kényszergyógykezelésre ítélik.

K.R.

Fotóillusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Volodymyr TVERDOKHLIB

A Somogy Vármegyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a fiatal terhelttel szemben, aki egy közös vadászatot követően lelőtte apját Barcs közelében.

Mint arról korábban a Sonline.hu is beszámolt az akkor 19 éves fiatalember megdöbbentő módon végzett édesapjával, aki elismert vadász és erdész volt Szulokban és Barcs környékén. 

A vádirat lényege szerint a fiú rendszeresen elkísérte a hivatásos vadász sértettet a vadászatokra, így tudta, hogyan kell a fegyvereket használni. Tavaly májusban pedig a vádlott kifejezetten kérte, hogy az apjával tarthasson egy vadászatra, mivel – kóros elmeállapotából fakadó azon tévképzete miatt, hogy a sértett rossz hatással van az emberiségre – végezni akart vele.

A vadászatot követően a vádlott megvárta, hogy az apja belekezdjen az elejtett vad kizsigerelésébe, majd mögé léptett és az egyik golyós vadászpuskával hátulról fejbe lőtte a férfit. A terhelt ezt követően a holttestet a helyszín közelében elrejtette és másnap apja további fegyvereit magához véve Budapestre szökött.

A fiú kóros elmeállapota miatt képtelen volt arra, hogy cselekménye következményeit felismerje, vagy hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék, ezért nem büntethető.

 

Ezzel a fegyverrel végezte ki apját a brutális fiú. 
Forrás: Ügyészség

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a vádlott büntethetőséget kizáró okból történő felmentése mellett arra tett indítványt, hogy a bíróság rendelje el a kényszergyógykezelését.

A felhasznált képet a nyomozó hatóság készítette az egyik lőfegyverről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában