Mentés

2023.05.30. 09:28

A felborult csónakba kapaszkodott az idős horgász

A balatonföldvári vízirendőrök mentettek az északi part közelében, miután egyedül indult horgászni egy 84 éves veszprémi férfi, majd bajba került.

K.G.

A rendőrség ügyeletére délelőtt a parton tartózkodók tettek bejelentést arról, hogy a Balatonszepezd előtti vízterületen az idős horgász felborult a csónakjával felborult. A balatonföldvári vízirendőrök a szárazföldtől mintegy 150 méterre találtak rá a bajbajutottra, aki utolsó erejével kapaszkodott az átfordult csónakba. A a vízirendőrök a 84 éves férfit a szolgálati kisgéphajóba emelték, majd a csónakkal együtt biztonságban a partra vitték, ahol átadták a mentőszolgálat munkatársainak. 

Az eset kapcsán a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy ha valaki a Balaton vízfelületén bajba kerül vagy bajba jutottakat lát, azonnal tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon. 

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában