Baleset

2023.05.31. 10:42

A kerékpárosra zuhant a teherautó rakománya

Hiába volt biztonsági heveder a teherautójában, mégsem rögzítette a rakományát egy teherautósofőr.

K. G.

A 30 éves férfi a munkáltatója telephelyén 30 bála szigetelő anyagot pakolt fel a tehergépkocsi rakfelületére anélkül, hogy azt bármilyen módon rögzítette volna, mivel abban bízott, hogy azok az önsúlyuknál fogva nem fognak a rakfelületről leesni. Az áru két, egyenként 15-15 bálát tartalmazó zsugorfóliába voltak csomagolva. 

A teherkocsi Ságvár felől Ádánd felé haladt, ahol vele szemben szabályosan, becsatolt fejvédő sisakot viselve kerékpározott egy biciklis. Éppen akkor, amikor egymás mellé értek, a menetszél a szigetelő anyagot a sértett elé fújta úgy, hogy a kerékpáros az ütközést már nem tudta elkerülni. A sértett nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett, több csontja eltört. A Kaposvári Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a 30 éves férfi ellen. Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában