Fotók és videó

2023.05.30. 14:03

Az árok is megtelt jéggel Taszáron, villámárvíz is nehezíti a közlekedést

Ítéletidő érkezett Taszár és Sántos környékére kedd déleuán.

K.G.

Apró szemű jég volt, de jó sok – mondták a sántosiak arról a felhőszakadásról, ami kedden délben öntötte el a környéket. Az ültetvényeket elverte, a kiskertekben 50-80 százalékos a kár. Volt olyan lakó, aki előző nap ültetett palántát, de most minden víz alatt van, mérte fel a helyzetet Pohner Attila, Sántos polgármestere. A falu Kaposvár felőli végét verte el a jég. A közeli lovardánál kiömlött az iszap a főútra, emiatt sokáig Kaposvár felé csak félpályán lehetett haladni. Az önkormányzat a Közutat hívta, mert akadályozta a közlekedést a sár. 

Igazai katasztrófa volt, mert megbolondult az időjárás, és rövid idő alatt elképesztő mennyiségű jég esett, idézte fel kérdésünkre Varjas András, Taszár polgármestere. Ilyet még nem láttak, annyi apró jégdarab esett, hogy az árkokban felhalmozódva boltozódott, minden hófehér volt, írta le a látványt. Az árkok, a járda és az út egy víztükröt alkotott, miután rövid idő alatt legalább 30-40 milliméter eső esett, a pontos mértékét nem tudják, mert a vízmérőt is összetörte a jég. A településen új árokrendszer van, ez elvezette a vizet, de a 61-es út átereszeinél visszatorlódott, sőt az alsó házaknál az udvarokba is befolyt. Az önkormányzat szintén a Közúttól kért segítséget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában