Eset számláló

2023.05.30. 16:12

Harminchat alkalommal segítettek a tűzoltók a hétvégén

Harminchat alkalommal volt szükség a somogyi tűzoltók beavatkozására a hétvégén. Tizenkilenc műszaki mentés mellett tizenhét tűzesethez vonultak az egységek, további kilenc alkalommal pedig tévesen riasztották őket.

Vonattal ütközött össze egy személyautó pénteken este Fonyód térségében. Az ütközés következtében a gépkocsi több tíz méterre állt meg a vasúti átjárótól, vezetője az összeroncsolódott járműbe szorult. A helyi önkéntes és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók siettek a bajbajutott segítségére, akit sikerült feszítővágóval rövid idő alatt kiszabadítani a roncsból. A sérültet mentőhelikopter szállította kórházba.

Tűz volt péntek este egy harmadik emeleti lakásban, a kaposvári Sávházban. A tulajdonos vacsorát készített, ám a sütőben meggyulladt a lerakódott zsír. A kaposvári hivatásos tűzoltók légzésvédelem mellett felderítést végeztek, de kiderült, a tűz nem terjedt tovább, csupán füsttel telt meg a konyha. Az egységek átszellőztették a lakást.

Szombaton kisebb avartüzekhez vonultak a somogyi egységek, Bábonymegyerre egy lángra kapott tuja miatt vonultak a tűzoltók. 
Marcaliban lódarazsak fészkeltek a Múzeum közben lévő óvoda kerítése mellé és veszélyeztették a járókelőket. A város hivatásos tűzoltói távolították el a fészket, megelőzve hogy sérülést okozzanak az állatok.

Öt alkalommal kidőlt fa, leszakadt faág eltávolítása miatt kérték a tűzoltók segítségét: Balatonvilágoson, Siófokon, Kaposváron, Balatonszárszón és Szentán is. Az autópályán, Kőröshegynél pedig egy szalagkorlátnak ütközött gépkocsi műszaki mentését végezték a siófoki hivatásos tűzoltók.

Hétfőn délelőtt egy nagytestű kutyát szabadítottak ki a kaposvári hivatásos tűzoltók egy Radnóti utcai lakóház kerítésrácsai közül. Az állat feje beszorult vaskapuba és saját erejéből nem tudott szabadulni. Az egységnek sikerült roncsolás nélkül kiszabadítani a kutya fejét, a négylábú sérülések nélkül átvészelte az esetet.

Kigyulladt egy könnyűszerkezetes épület teteje az esti órákban, Marcaliban, a Kossuth Lajos utcában. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezésekor a tető már teljes terjedelmében égett, illetve az építmény egy része is lángokban állt. Az egységek három vízsugárral fékezték meg a tüzet. Az eset során senki sem sérült meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában