Baleset

2023.05.25. 09:15

Ütközés után folytatta útját, mintha mi se történt volna

Segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat az ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy másik autóval történt ütközés után nem tett eleget a megállási kötelezettségének.

A vádirat lényege szerint a vádlott 2022 novemberében a kora esti órákban Marcali környékén vezetett egy bérelt autóbuszt, amikor az egyik kanyarban érintőlegesen összeütközött a német állampolgárságú sértett által vezetett terepjáróval, melyben a sértett a feleségét szállította utasként. Az ütközéstől az autóbuszon a másik gépkocsitól származó festékfelkenődések és karcolások keletkeztek, míg a sértett által vezetett személygépkocsi bal oldali külső visszapillantó tükrét akkora ütődés érte, hogy az betörte a bal oldali első ablaküveget, amelynek szilánkjai a jármű utasterében szóródtak szét. Annak ellenére, hogy a vádlott az ütközést észlelte, a helyszínről megállás nélkül továbbhajtott anélkül, hogy a sértett állapotáról meggyőződött volna, holott a férfinak az utastérbe csapódó üvegszilánkok felületes hámsérüléseket okoztak. A vádlott ehelyett a busszal annak telephelyére hajtott, majd hazament. Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A fényképet a Marcali Rendőrkapitányság készítette a helyszíni szemle során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában