Brutális

2023.06.01. 08:08

Majdnem belepusztultak a kutyák kegyetlen gazdáik gondtalanságába

Ólnak aligha nem nevezhető hordóban tartották az ebeket, oltást nem kaptak, s a végén már enni is alig tudtak nekik. Vádat emelt az ügyészség a kegyetlen páros ellen.

K.R.

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Katoosha

Egy férfit és nála húsz évvel fiatalabb élettársát vádolja állatkínzással a Kaposvári Járási Ügyészség.  

A vádirat szerint az ötvenes éveiben járó férfi és párja 2010-ben beköltöztek egy kaposvári családi házba, ahova akkor még csak egy kutyát vittek magukkal. Azonban a házőrzők létszáma folyamatosan gyarapodott, így 2021-re már nyolc kutya csaholt a ház udvarán. 

A szerencsétlen kutyák az állatorvost még hírből sem ismerték. 

A vádlottak ezzel együtt állattartói kötelezettségük még minimumát sem tették meg, hiszen veszettségi elleni oltást nem kaptak az ebek, élősködők elleni oltást sem, sőt két kutya kivételével egyik sem rendelkezett chip-pel. Az állatoknak csak szűk mozgásterük volt és állandóan láncra verve tartották őket. A sanyarú sorsú ebek közül az egyik ráadásul epilepsziás volt, kegyetlen gazdái sosem vitték állatorvoshoz a rohamok miatt. 

Vashordóban és láncra verve, ez volt a kutyasors a kegyetlen pár udvarán. 

Ezen túlmenően a vádlottak 2021 októberétől kezdődően a nyolc kutya számára már nem tudták a megfelelő mennyiségű élelmet sem biztosítani, ezért az állato nagyon lesoványodtak. 

A kutyák végül egy helyi állatvédő egyesületnek köszönhetően mindannyian megmenekültek, miután tavaly júniusban nyomozó hatóság lefoglalta őket, az egyesület gondozásába kerültek.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottakkal szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

A felhasznált fényképeket a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában