Segítettek a bajban

2023.09.26. 17:12

Hősies helytállásukért tüntettek ki a somogyi tűzoltókat

Két somogyi tűzoltó vehetett át elismerést Góra Zoltán altábornagytól, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjétől kedden.

Harsányi Miklós

Fotó: SZOKE PETER BM-OKF

A somogyi lánglovagok hősies helytállásukkal és bátor magatartásukkal érdemelték ki az elismserést.

Hatler Rudolf őrmester, a kaposvári tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója augusztus elsején szabadnapját töltötte otthonában, amikor észrevette, hogy az egyik szomszédos házból füst száll fel. A somogyi katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a helyszínen látta, hogy ég a tető.  Kivezette az épületből a zavarodott tulajdonost, átadta őt a helyszínre érkező rendőröknek, majd visszament és a házból kivitt két PB-gázpalackot. 

Fotók: Szőke Péter/BM-OKF

Váradi Viktor törzsőrmester, a marcali tűzoltóság beosztott tűzoltója augusztus 5-én is épp szabadnapját töltötte. Az M7-es autópályán közlekedett, s látta, hogy az előtte haladó, veszélyes anyagot szállító nyergesvontató pótkocsijának jobb hátsó kereke előbb füstöl, majd lángol. Saját, illetve a tehergépkocsi tűzoltó készülékével eloltotta a tüzet, ezzel megakadályozta a nagyobb kárt. Bátor magatartásukért mindkét somogyi tűzoltó elismerést kapott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában