Ráfáztak

2024.06.12. 09:23

Egy fiú ellopta és elrejtette az elektromos bringát, testvére pedig megtalálta az erdőben

A Kaposvári Járási Ügyészség lopással vádol egy fiatalkorú fiút, aki elemelt egy értékes elektromos kerékpárt, míg bátyjának pénzmosás bűntette miatt kell felelnie.

Kovács Gábor László

A fiú 2023 szeptemberében kifigyelte, hogy a környékükön élő német sértett egy értékes, 300 ezer forintot érő elektromos biciklit tart az otthonában, ezért bemászott a sértett házába, majd a kerékpárt az ablakon kiemelve ellopta, és az egyik közeli erdőben elrejtette. A fiatalkorú elkövető bátyja egy hónappal később éppen ezen az erdőterületen gombászott, amikor véletlenül felfedezte az öccse által elrejtett ebike-ot, amit elmesélt a testvérének is, és így derült ki, hogy a fiatalkorú vádlott által ellopott kerékpárt találta meg. 

A két testvér ezután megállapodott abban, hogy az idősebb fiú saját házában elrejti, majd az ismerősei között megpróbálja értékesíteni az elektromos biciklit, azonban mielőtt túladott volna rajta, a rendőrök lefülelték őket és a lopott kerékpárt az idősebb fivértől lefoglalták. 

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a fiatalkorú vádlottat próbára bocsátaná, míg az idősebb testvérrel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában