Agresszió

2024.06.12. 10:27

Mentősökre támadt a mikei férfi, aki asztmás rohamot kapott

A Kaposvári Járásbíróságon hallgatták ki azt a fiatal férfit, aki rátámadt egy mentősre, miután egy asztmás roham miatt kihívták a mentőket egy mikei családi házhoz.

Kovács Gábor László

Szerdán kezdődött a tárgyalása, ahol először a vádat ismertették vele. 

– Nem úgy történt, ahogy az ügyész úr felolvasta, de szeretném beismerni – vallotta a vádlott, miután meghallgatta az ügyészt.  

– Összefutottunk már, de nem ismerem – nézett a vádlottra a szintén fiatal mentőápoló, majd felidézte a 2022 márciusában történt esetet. – Amikor kiérkeztünk a szobában feküdt, vele volt két kisgyerek és a párja. Már az ágyon fekve rúgott felénk. Elmondta, hogy egy korábbi asztmás roham miatt rossz élménye volt a mentőkkel. Ahogy felhelyeztem rá a vérnyomásmérőt, rögtön letépte magáról, felpattant, és ütött felém. Egy idősebb férfi és az élettársa azonnal közénk álltak, lefogták és bocsánatot kértek. 

Az ügyész szerint a férfi italozás közben kapott asztmás rohamot, és azt kiabálta a mentősöknek, hogy nem fogják elaltatni, és szétveri a mentőautót a mentősökkel együtt. A mentős a támadás elől hátralépett, ezért nem érte el az ütés, állította a vád. 

A bíróság előtt a mentőautó vezetőjét is meghallgatták, valamint a családtagokat is kikérdezték. A mentőápoló az ügyész kérdésére elmondta, hogy tizedik éve dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál, de korábban még nem volt hasonló esete, és nagyon felzaklatták a történtek. A vádirat szerint a támadó 18 ezer forint rongálási kárt okozott, mert a vérnyomásmérő mandzsettáját elszakította, amikor letépte magáról. A vádlott elmondta, hogy a mentősök ugyanazt az asztma elleni gyógyszert írták fel neki, amit szednie kellett volna, de nem volt pénze kiváltani a patikában. 

A Kaposvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolja a támadót, ítélet később várható.  

Borítóképünk illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában