Tárgyalás

2024.06.21. 11:30

Rendőrből lett bankrabló, de nem kért a 12 év fegyházból a pécsi ex-zsaru

Részben beismerte bűnösségét a pécsi rendőrből lett bankrabló, és a pénteki előkészítő ülésen tárgyalást kért a Kaposvári törvényszéktől. Vitatta a zsákmányolt összeg nagyságát, de azt nem tagadta, hogy illetéktelenül belépett a rendőrségi számítógépes rendszerbe, hogy kövesse az ellene folyó nyomozást.

Kovács Gábor László

Fotó: Lang Róbert

A szerencsejáték függősége vitte rossz útra az 52 éves pécsi rendőr zászlóst, adósságokba verte magát, emiatt nem látott más kiutat, mint a bűnözést – állítja az ellene készített vádirat. A pécsi Komlói úti bankfiókban kétszer járt, először 2019 novemberében, majd 2020 májusában, aztán egy budapesti bankot is kirabolt 2021 augusztusában. Arcát orvosi maszkkal takarta el, némelykor fekete keretes szemüveget és kalapot is felvett. Papírlapra írt üzenetet adott át a banki dolgozóknak azzal, hogy bankrablás történik, és volt, hogy fegyvernek látszó tárgyat fogott rájuk. Megpróbálta félrevezetni a nyomozókat, bankrablás közben némelykor bicegett, hogy elhitesse magáról a sántítást, de szemtanúk látták, hogy később tökéletes mozgással szállt villamosra a fővárosban. 

pécsi bankrabló rendőr
Fotó: Lang Róbert

Az előkészítő ülésen Heffer Attila, a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség ügyésze hosszan sorolta a vádpontokat, megemlítve a bizonyítékok között a szagazonosítást, és a nyomszakértői véleményeket, valamint a rendőr ellen folyó titkos adatgyűjtést. Beismerés esetén az ügyészség 12 év fegyházbüntetést, 10 év közügyektől eltiltást, valamint 11,3 millió forint vagyonelkobzást indítványozott. Az utóbbi összeget azért, mert ennyit zsákmányolt összesen a bankrabló. A vádlott azonban nem ismerte el, hogy ennyi pénz ütötte a markát. A hivatali visszaélés vádpontjaiban nem tagadott. Eszerint a rendőrségi nyilvántartási rendszerbe többször belépett jogosulatlanul, és figyelemmel kísérte az általa elkövetett rablás miatt indult egyik nyomozás adatait, valamint egyik ismerőse kérésére az adatbázisból információkat szerzett egy gépkocsiról.   

pécsi rendőr bankrabló tárgyalása Kaposváron
Fotó: Lang Róbert

Törvénytelen házkutatásról beszélt a vádlott  

Az azóta elbocsátott rendőr jelenlegi lakhelyeként a Somogy Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetet jelölte meg, ennek megfelelően bilincsbe verve hozta két felfegyverzett börtönőr. Szabó Győző ügyvéd azt kérte, hogy a bíróság hallgassa ki a védence volt kollégáit, köztük egy bűnügyi technikust, mert szerinte nem törvényesen hajtották végre a házkutatást a vádlottnál. A háromszintes ház egyik helyiségében tartózkodott ugyanis, miközben a rendőrök a ház többi részében kutattak. A védelem ezért a házkutatás eredményeinek kirekesztését kérte a bizonyítékok sorából. A házkutatáson egyébként százával foglaltak le Tippmix szelvényeket. Kugler Tanács, a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsának tanácsvezető bírója október elejére tűzte ki a tárgyalást.         

   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában