Másodfokon is elítélték a kaposvári kettős gyilkosság vádlottját

Jogerős ítélettel zárta le a Csokonai utcai kettős tűzhalál ügyét a Pécsi Ítélőtábla.

Kovács Gábor László

A palesztin származású, izraeli állampolgárságú férfi és a kaposvári egyetemista lány Németországban ismerkedtek meg, közöttük szerelem szövődött. A vádlott azonban féltékeny és lobbanékony természetű volt, és a lányt édesanyja is óvta a kapcsolattól. A 2018 október 21-re virradó éjszakát a férfi és a két nő egy bérelt lakásban töltötte, az egyik szobában az anya, másikban a lánya és a vádlott. Valamikor a hajnali órákban a vádlott előbb az alvó anya, majd lánya orr-, és szájnyílását valamilyen puha anyaggal befogta, ekkor a sértettek eszméletüket vesztették, és néhány percen belül meghaltak. Ezután a vádlott mindkét szobában tüzet gyújtott, majd az erkélyről angolul segítségért kiabált. A vádlottat a tűzoltók kimentették, de másnap a kórházból elbocsátották. Még aznap Belgrádból Izraelbe utazott, ahol az ellene kibocsátott elfogatóparancs alapján 2021-ben fogták el az izraeli hatóságok, letartóztatták és Magyarországra szállították.

Az első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék a vádlottat több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy legkorábban 40 év után bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság a vádlottat az ellene közveszélyokozás bűntette miatt emelt vád alól felmentette. A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta, így az ítélet jogerős.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában