piti bűnök

2018.07.19. 11:05

A háza előtt rabolták ki az utcán a marcali férfit

Az ügyészség rablás miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú vádlottal és felnőtt korú társával szemben, akik közösen kiraboltak egy ittas férfit Marcaliban.

K.G.

A fiatalkorú vádlott az idén áprilisban a késő éjszakai órákban az egyik szórakozóhely közelében felfigyelt az ittas állapotban lévő sértettre. Látásból már ismerte, ezért társával odamentek hozzá, és cigarettát kértek tőle. Miközben a sértett a ruházatában cigaretta után kutatott, a vádlottaknak feltűnt, hogy készpénzt is tart magánál. Ezután már pénzt is kértek a sértettől, amit viszont nem volt hajlandó adni, és elindult hazafelé.

A vádlottak ekkor elhatározták, hogy akár erőszakkal is elveszik a pénzét, ezért egészen az otthonáig követték. Ott egyikük egy bokor mögé rejtőzött, míg a másik odament a sértetthez. Színleg kezet fogott vele, azonban amikor a kezük összeért, a földre rántotta őt, majd ököllel arcon ütötte. Ekkor a bokorból előbújt a társa, aki a sértettnek a zsebéből kiesett pénztárcájából kivett 40 ezer forint készpénzt, majd mielőtt a bántalmazott férfi magához tért volna, mindketten elfutottak. A marcali rendőrök azonban az eset másnapján elfogták és őrizetbe vették a tetteseket, akiknél a zsákmányolt pénzéből már csak hétezer forint volt meg. A vádlottak a nyomozás túlnyomó részét előzetes letartóztatásban töltötték. Ellenük az ügyészség, javítóintézeti nevelés illetve a felnőtt korú vádlott vonatkozásában börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

(képünk csupán illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában