nem látott ki

2018.02.25. 13:50

Akinek a piros nem tilos – letörte a sorompót és lelépett a sofőr

Akinek a piros nem tilos – letörte a sorompót az egyik balatonboglári vasúti átjáróban, majd elhajtott a helyszínről a sofőr.

Sonline

A közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Fonyódi Rendőrkapitányság az ellen a 37 éves helyi lakos ellen, aki balesetet okozott Balatonbogláron.

Az eljárás adatai alapján a járművezető a tilos jelzésen haladt át az egyik vasúti átjáróban, s nekiütközött a félsorompónak, melyet letört, és megállás nélkül elhajtott a helyszínről. A sofőrt nem sokkal később elfogták a rendőrök. A gyanúsítottkénti kihallgatáson azzal védekezett, hogy a szélvédője jeges, párás volt, ami miatt nehezen látott ki, ezért nem vette észre a piros, tilos jelzést.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy veszélyes lehet, ha csak a szélvédő egy részét tisztítjuk meg! A járművek világító berendezéseit és a rendszámot indulás előtt mindig meg kell tisztítani. Az autó tetejéről szintén le kell takarítani a havat indulás előtt, mert fékezésnél a tetőről lezúduló hó balesetet okozhat.

A főkapitányság kéri, hogy a járművezetők mindig az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezessenek, próbáljanak meg alkalmazkodni a megváltozott viszonyokhoz! Ugyanilyen fontos, hogy a szélvédők tisztántartására szolgáló berendezések üzembiztosan működjenek. Jó szolgálatot tehet a kesztyűs jégkaparó, jégoldó spray és a pokróc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában