lezárt akta

2018.10.17. 12:48

Az éj leple alatt, lesről támadt a vadakra az orvvadász

Tetten érték a rendőrök azt a férfit, aki vadász- és fegyvertartási engedély nélkül vadászott Somogyszentpál külterületén.

Sonline

A körzeti megbízottak tetten értek egy férfit, aki engedély nélkül vadászott Somogyszentpál külterületén egy vadászlesen. A rendőrök intézkedés alá akarták vonni, de a 29 éves férfi eldobta a fegyverét és a fejlámpáját, s elfutott. Az egyenruhások a helyszíntől nem messze elfogták a helyi férfit és előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, ahol orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A feltételezett elkövető részletes beismerő vallomást tett, amiben elmondta, hogy a vadászlest is saját kezűleg építette egy fára.

Az eljárás során a kirendelt fegyverszakértő megállapította, hogy az eldobott puska lőfegyvernek minősül, melynek tartásához engedély szükséges. Ezzel a somogyszentpáli lakos nem rendelkezett, ezért a nyomozók lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel is gyanúsítják.

A Marcali Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában