Csaló

2018.02.20. 08:57

Bankkártya adatot szerzett, majd pénzt lopott

Egy nyugdíjas asszony bankkártyájának adatait szerezte meg az a fonyódi férfi, aki aztán a számláról lopott pénzt rögtön háza felújításába forgatta.

K.G.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt emelt vádat azzal a többszörösen büntetett előéletű 28 éves fonyódi férfival szemben, aki megszerezte egy nyugdíjas asszony bankkártyájának adatait, és azok segítségével nagyobb összegű készpénzt utalt át magának. A vádlott és a sértett egy utcában laktak. Az idős asszony gyakran kérte a férfi segítségét a ház körüli kisebb munkák elvégzéséhez. Az egyik ilyen alkalommal a férfi  a mobiltelefonjával lefényképezte az asszony bankkártyájának adatait, és az ahhoz tartozó netbank szolgáltatás belépési kódját, majd a netbank szolgáltatás használatával összesen 360 ezer forintot utalt át a saját bankszámlájára.

A vádlott a pénzből elkezdte felújítani a házát. A nyugdíjas hölgy azonban hamar rájött a csalásra, felelősségre vonta a vádlottat, és hangfelvételen is rögzítette, hogy a férfi beismerte előtte a bűncselekmény elkövetését. Az ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben – aki legutóbb súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt állt bíróság előtt – börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában