fotók

2018.06.20. 09:36

Csempészáruval teli teherautót fogott Boo

Tetemes mennyiségű alkohol, dohánytermék, gyógyszerek és hamis öngyújtók: nagy fogása volt a Nemzeti Adó és Vámhivatal somogyi pénzügyőreinek az M7-es autópálya sóstói pihenőjénél. Boo, a NAV kábítószer- és cigarettakereső kutyája is eredményesen jelzett, a kábítószergyanús anyagot lefoglalták.

Harsányi Miklós

A NAV megyei igazgatóságának munkatársai egy román teherautót állítottak meg, amely két utasával Spanyolország felé tartott. A csomagok felnyitásakor a pénzügyőrök különböző kiszerelésű palackokban, kannákban összesen 704 liter igazolatlan eredetű, zárjegy nélküli alkoholterméket találtak. A raktér átvizsgálásakor négy kilogramm zárjegy nélküli vágott dohányra és csaknem 260 doboz román zárjeggyel ellátott cigarettára bukkantak. A NAV munkatársai a teherautóban ezen kívül 24 doboz gyógyszerkészítményt és 18 Zippo márkajelzésű öngyújtót is találtak.

– A szakértő megállapította, hogy az öngyújtók a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok – tudtuk meg Poszovácz Gabriellától, az adóhatóság megyei szóvivőjétől. – A pénzügyőrök a hamis öngyújtókat, az engedély nélkül tartott gyógyszereket valamint a jövedéki termékeket lefoglalták, s közel 2,5 millió forint jövedéki bírságot állapítottak meg.

A jármű átvizsgálásakor Boo, a NAV kábítószer- és cigarettakereső kutyája egy gyanús csomagot jelzett, amelyből csaknem 210 gramm, összesen 178 kábítószergyanús növényi törmeléket tartalmazó filter került elő. Poszovácz Gabriella szóvivő közölte: a pénzügyőrök a kábítószergyanús anyagot büntetőeljárás keretében lefoglalták és az ügyet feljelentéssel átadták a Siófoki Rendőrkapitányságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában