kárelhárítás

2018.03.18. 18:21

Dolgozott a szivattyú, a motorfűrész: vízzel küzdöttek a tűzoltók

Főként a dél-somogyi településeken volt szükség a tűzoltók beavatkozására a nagy mennyiségben lehulló csapadék miatt az elmúlt huszonnégy órában. A vízelvezetők megteltek, néhol az udvarokba is betört a víz. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően azonban sikerült megóvni a lakóházakat. Mostanra szinte mindenütt befejezték a szivattyúzást a tűzoltók.

Sonline

– A délutáni órákban a karádi önkéntes tűzoltók nyújtottak segítséget a mentőknek, akik Karád Kárpát utcájában elakadtak, nem tudtak eljutni egy családi házhoz – tájékoztatott Bázelné Mihályka Szabina tűzoltó főhadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. – A sáros úton csak gyalogosan tudták megközelíteni a segítségre váró beteget. A sérültet hordágyra fektették, majd közös erővel a mentőautóhoz vitték.

Nagyatád Szigetvári utcájában nagy mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze. Az árkok nem bírták a terhelést és az utcáról, valamint a környező telkekről egy ingatlan udvarába folyt a víz, veszélyeztetve az épület állagát. A város hivatásos tűzoltói szivattyúval és kézi szerszámok segítségével átemelték a vizet.

– A Pozsonyi utcában egy műhelybe folyt be a víz, ahol nagy értékű gépeket tároltak – közölte a szóvivő. – De a Szabadság utcában is problémát jelentett a vízelvezetők telítettsége, lakóházak kerültek veszélybe. A város hivatásos tűzoltói munkába állítottak négy szivattyút. Huszonnégy órán át folyamatosan dolgoztak a víz eltávolításán, s nagy segítséget nyújtott a károk mihamarabbi felszámolásában egy helyi vállalkozó, aki nagy teljesítményű szivattyúját bocsátotta a beavatkozók rendelkezésére.

Kastélyosdombón, Marcaliban és Kaposváron is felbőgtek a szivattyúk. Pincék és családi házak udvara telt meg esővízzel. Böhönyén a Dr. Forbáth Imre és a Fő utcában szintén lakóházakat óvtak meg a víztől a helyi önkormányzati tűzoltók.

Vasárnap délutánra mindenütt visszahúzódott a víz. A motorfűrészekre azonban Siófokon és Nagyatádon is szükség volt. Előbbi városban egy útra dőlt fát kellett eltávolítani a város tűzoltóinak, míg a dél-somogyi településen egy garázssor tetejére dőlt fa lefűrészelésén dolgoztak a tűzoltók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában